Megyei időjárás

2023.05.29. 08:00

Marad a kora nyári idő, de néhol felhő hozhat csapadékot

Hétfőn marad a kora nyárias hőmérséklet, de a hétvégéhez képest változékonyabb időre számíthatunk Somogyban.

Sonline

Délelőtt a napsütés lesz túlsúlyban, de elvétve fordulhat elő kisebb zápor, esetleg gyenge zivatar. Délután erős gomolyfelhősödések zavarhatják meg a napsütést. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Éjszaka megnyugszik az idő, csökken a csapadékhajlam és a felhőzet, megszűnnek a záporok, zivatarok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 12,
hétfő délután 25,
kedd reggel 13 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden főként az ország középső részein és délkeleten kell szórványos záporokra, zivatarokra készülni. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten van legkisebb esély rájuk. Nyugaton megélénkül az É-i szél, keleten estétől kezd el élénkülni. Az ország többi részén mérsékelt ÉK-i szél fúj, mely csak zivatarok környezetében erősödhet meg.
- Szerdán már nagyrészt derült, csapadékmentes időre van kilátás, de a Duna vonalában elvétve nem zárható ki délután gyenge záporeső. Keleten élénk, erős ÉK-i, nyugaton kissé élénk ÉNY-i szél fúj, a középső országrészben pedig gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Marad a kellemes hőmérséklet.
- Csütörtökre előreláthatólag mindenütt legyengül a szél, és napos, többnyire csapadékmentes időre számíthatunk. A délkeleti határszélen azonban nincs kizárva egy-egy zivatargóc.
- Pénteken is marad a sok napsütés, kora-nyárias idő, de néhol előfordulhat záporeső, illetve zivatar, amire nagyobb esély a keleti országrészben van. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!