Vármegyei időjárás

2023.05.30. 07:52

Napos hosszúhétvége után esővel folytatjuk

Magasra törnek a gomolyfelhők a napsütés mellett, és szórványosan várhatók záporok, zivatarok. Az északkeleti szél néhol megerősödik. Marad a 23-29 fokos maximum.

20210414 Budapest Áprilisi időjárás illusztráció fotó: Keresztesi Balázs (KB) Metropol

Fotó: Keresztesi Balázs

Somogy megyében kedden is marad a változékony időjárás. Összességében több lesz a felhő, mint hétfőn. Napos és szűrt napsütéses, valamint erősen felhős területek, időszakok váltakoznak. Délelőtt csak kevés helyen, elvétve, délután a növekvő gomolyfelhőkből már szórványosan, egyre többfelé kell számítani záporokra, zivatargócokra, legnagyobb eséllyel, legnagyobb számban a Dunántúl keleti felén valószínűek. Főként ott fordulhatnak elő felhőszakadások is, de máshol sincs kizárva.
Nyugaton megélénkül az északi, keleten estétől kezd el élénkülni az északkeleti szél. Az ország többi részén gyenge, mérsékelt  északkeleti, vagy változó irányú szél fúj, mely csak zivatarok környezetében erősödhet meg.
Éjszakára ismét lecsökken a csapadékhajlam, megnyugszik az időjárás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 12,
kedd délután 22,
szerda reggel 13 fok körül alakul.

Anticiklon peremén helyezkedik el térségünk, ezért fronthatással nem kell számolni.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán már jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal, délelőtt még erősebben felhős, majd délután már az ország jelentős részén naposabb időben bízhatunk. Délelőtt csak elvétve, délután szórványosan alakulhatnak ki az előző napokhoz képest, valamivel kevesebb helyen záporok és zivatarok. Mérsékelt keleti, északkeleti szél lesz a jellemző. Marad a kellemes hőmérséklet, de a délelőtti, kora délutáni felhős időszakokban még hűvös lesz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!