Vármegyei időjárás

2023.06.02. 07:52

Ma is marad a nyárias meleg

Somogy megyében pénteken hidegfront előtti növekvő labilitás, fülledtebb, meleg idő lesz.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Délelőtt napos, kissé fátyolfelhős, délután gomolyfelhősödő idő várható, és ezekből a növekvő gomolyfelhőkből szórványosan előforduló záporok, zivatarok kialakulásával kell számolni. Északon van a legkisebb esélye csapadéknak, ott általában nem valószínű, dél felé haladva növekszik a zivatarok esélye.
A nap nagy részén gyenge, mérsékelt légmozgás lesz jellemző, mely csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Késő délutántól azonban az északi országrészben, zivataroktól függetlenül is fokozatosan erősödni kezd az északias szél. Este az északkeleti és északnyugati megyékben már erős lökésekkel kísért északi szél fúj, és másutt is erősödik a szél ereje.
Éjszaka csökken a csapadékhajlam.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 14,
péntek délután 26,
szombat reggel 11 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!