Megyei időjárás

2023.06.01. 07:55

Magas UV-b sugárzással érkezik a jó idő

Sok napsütéssel, igazi nyári idővel búcsúzik a tavasz. Zápor, zivatar csak elszórtan, a déli területeken fordulhat elő. 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Fotó: Böcz Zoltán

Somogy megye térségében csütörtökön a napsütés lesz túlsúlyban, a hőmérséklet is magasabbra emelkedik, délen megközelítheti a +30 fokot. A délelőtti szinte zavartalannak ígérkező napsütést követően délután megjelennek a gomolyfelhők, de kevesebb számban, mint az elmúlt napokon. A déli országrész fölött valószínű erőteljesebb gomoly képződés, melyből főként abban az országrészben, elszórtan, ezen a napon is kialakulhatnak záporok, egy-két heves zivatargóc. Általában gyenge, változó irányú légmozgás ígérkezik, zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. Éjszaka az ország nagyobb részén lenyugszik a légkör, kitisztul az égbolt. A déli, majd hajnalban már csak a délkeleti megyékben még lehetnek elszórtan zivatargócok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 14,
csütörtök délután 25,
péntek reggel 16 fok körül alakul.
Anticiklon peremén helyezkedik el térségünk, ezért fronthatással nem kell számolni.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken hidegfront előtti növekvő labilitás, fülledt, meleg idő valószínű. Változóan napos-gomolyfelhős időben újabb szórványosan, nagyobb valószínűséggel ismét elsősorban a déli országrészben előforduló záporok, zivatarok kialakulásával kell számolni. Heves gócok is előfordulhatnak. Fokozatosan élénkül az átlag szél, míg zivatarok környezetében viharos lökésekkel is előfordulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!