megyei időjárás

2018.09.21. 06:50

Az utolsó nyári napra ébredtünk, jön az enyhe ősz

A hét utolsó munkanapján köszön el tőlünk az igazi nyár. Hétvégétől szeles, hűvös idő köszönt be.

Sonline

Somogyban pénteken idén még utoljára élvezhetjük a szép nyári időt. Derült lesz az ég, az ilyenkor szokásosnál jóval, 6-9 fokkal magasabb délutáni hőmérséklettel. Gyenge marad a légmozgás, és változó irányú. Éjszaka sem történik számottevő változás az időjárásban, marad a derült, enyhe idő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek reggel 14,

péntek délután 28,

szombat reggel 16 fok körül alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A nagy napi hőingás miatt ajánlott a réteges öltözködés. (forrás: met.hu)

Hidegfront után visszatér a jó idő

- Szombaton egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett erős, átmeneti időre viharos erejű északi, északnyugati széllel. Erős lehűlés, de csak kevés eső valószínű a front átvonulása közben.

- Vasárnap délire forduló, mérsékelt légmozgás mellett, napos és erősen felhős területek váltakoznak. Számottevő eső nem hullik, és már ősziesen alakul a hőmérséklet.

- Hétfőn egy viharciklon érinti hazánkat, újabb hidegfronttal. Útját záporok, majd napsütés és viharossá fokozódó északnyugati szél kíséri. További lehűlés valószínű.

- Keddre előreláthatólag elvonul a front, de erős marad a szél, és kifejezetten hűvös idő ígérkezik, ellenben sok-sok napsütés a legvalószínűbb.

- Szerdától a hétvégéig úgy néz ki, hogy fokozatosan visszatér a jó idő, napról napra emelkedik a hőmérséklet, és tartós napsütésben, kellemes őszi, vénasszonyok nyara időben reménykedhetünk. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!