megyei időjárás

2018.03.21. 07:00

Borult, hideg idő lesz elvétve hóeséssel

Még egy kis ideig marad a hideg idő, szerdán havazással. A hét további napjain enyhülni kezd majd a hőmérséklet.

Sonline

Somogy megyében szerdán ismét élénk, időnként erős lökésekkel kísért északkeleti szél fúj. Borongós idő várható, és előfordul hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Még marad a hideg. Éjszaka csapadék már nem hullik. Eleinte borult marad az ég, majd hajnalban csökken a felhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel -2,

szerda délután +3,

csütörtök reggel -4 fok körül alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik olajozottan, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek! (forrás: met.hu)

Ez Ez vár ránk héten

- Csütörtökön még mindig az ilyenkor megszokottnál jóval hidegebb, de már tartósan napos, száraz, kellemesebb időre van kilátás.

- Pénteken napos és erősebben felhős tájak váltakoznak. Említést érdemlő csapadék nem hullik. Enyhül az idő.

- Szombaton változóan felhős-napos időben bízhatunk, elvétve egy-egy futó záporesővel. További enyhülésre számíthatunk.

- Vasárnap már elérheti a hőmérséklet a +10 fokot, és folytatódik a változóan felhős-napos jellegű időjárás, elvétve egy-egy futó záporral.

- A jövő hét elején ismét borongósabb, csapadékosabb időjárás a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!