Kárelhárítás

2017.07.12. 17:25

Folyamatosan aprítják a fát a megye tűzoltói

Összesen 211 vihar okozta káresetet számoltak fel a tűzoltók hétfő este óta a Balaton parti város térségében. A munkálatokat szerdán már a kora reggeli órákban folytatták.

Harsányi Miklós

– A legnagyobb feladatot a siófoki Baross Gábor utcai káresetek felszámolása jelenti a beavatkozó állomány számára – közölte szerdán Bázelné Mihályka Szabina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. – Számos tóparti ingatlan tetőszerkezetét rongálták meg a viharos szél által, földből kicsavart, kettéhasadt fák.

A siófoki, kaposvári, nagyatádi hivatásos tűzoltók munkáját reggeltől a Zala, Veszprém, Tolna és Fejér megyei hivatásos egységeken kívül a böhönyei önkormányzati tűzoltók valamint a törökkoppányi, a berzencei és a csökölyi önkéntesek is segítik. Hét magasból mentő szer is közreműködik a tetőszerkezetre dőlt fák ledarabolásában, Siókon összesen negyvennyolc, míg Balatonvilágoson tizenöt tűzoltó dolgozott a kárhelyeken. A kedd este érkező újabb vihar következtében pedig Bálványoson, Kiskorpádon, és Nagybajomban is útra dőlt fákat távolítottak el az egységek tagjai, Nagyatádon egy kidőlt fa akadályozta a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában