TISPOL

2017.07.25. 10:39

Megszállták a rendőrök az utakat

A nehéz tehergépjárműveket és a buszokat ellenőrzik a rendőrök országszerte egy nemzetközi közlekedési akció keretében július 24-e és 30-a között.

K.G.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közölte: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) a „Truck and Bus” elnevezésű, európai szintű akciójának keretében ellenőrzik a közlekedőket. Elsősorban a vezetési és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, a beutazás, belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is. A tapasztalatok szerint ilyenkor a legtöbb gond azzal szokott lenni, hogy a teherautósofőrök tachográfja rendben van-e, illetve a rakománnyal kapcsolatos szabálytalanságok fordulnak elő. A különjáratos buszok vezetőinél is megvizsgálják, hogy betartják-e a vezetési és pihenőidőt, illetve a járművek műszaki állapotát is nézik. A rendőrség kérdésünkre közölte: nemcsak a főbb utakon lesznek ott, a sofőrök számítsanak arra, hogy Somogyban bárhol megállíthatják a közlekedőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában