Tűz, vihar, baleset

2017.08.14. 12:40

Kigyulladt egy autó – égett a pénz és a játékok egy része is

Vihar tépázta fák, kigyulladt autó és balesetek adtak munkát a somogyi tűzoltóknak.

Tizenegy tűzeset, húsz műszaki mentés a hétvége mérlege. – A vihar miatt 13 jelzés érkezett, főként leszakadt faágak miatt, de nagyobb fennakadások nem voltak a megyében – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A vihar során villám csapott egy réten álló fába Somogyvár külterületén. Az odvas fa izzó részeit a marcali hivatásos tűzoltók oltották el. A taszári lakótelepen megtépázta a szél a fákat, több ág letört, amelyek a gyalogos forgalmat veszélyeztették. Ledarabolásukon a kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoztak. A KÖTÉL Egyesület tagjainak megrongált háztetők befedése adott munkát a településen, majd útra dőlt fák eltávolításához kérték a segítségüket. Böhönyén, Siófokon és Telekiben is viharkárok felszámolását végezték a tűzoltó egységek. Orci József Attila utcájában a vihar következtében egy 20 méter magas fenyő hosszában megrepedt és egy lakóházat veszélyeztetett. A munkálatok idejére a kaposvári tűzoltók a ház mozgáskorlátozott lakóit a szomszédos ingatlanba kísérték, majd a magasból mentő segítségével eltávolították a letört részeket.

 

Balatonlellén lángra lobbant egy kisteherautó, s a tűz már a közeli melléképületet is veszélyeztette. A jármű rakteréből még sikerült kimenteni a ruhaneműkkel és műanyag játékokkal teli dobozok egy részét, de bennégett az autóban hagyott készpénz is, valamint károsodott a közeli épület szigetelése.

Kadarkút és Bárdudvarnok között árokba hajtott egy személyautó, amelyet egy arra közlekedő szabadnapos tűzoltó áramtalanított, míg felesége egészségügyi ellátásban részesítette a gépkocsi vezetőjét. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó az M7-es autópályán, Balatonszemesnél. A jármű vezetője kiszállt az autóból, a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a járművet, melyet miután a kerekeire állítottak, újra megindult a forgalom az érintett szakaszon.

Istvándi és Darány között égett a szalma. A barcsi hivatásos tűzoltók a szalmát átforgatták, az izzó részeket eloltották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában