Csokonyavisonta

2017.08.07. 00:00

A testületi-ülésen is téma volt a beígért balegyenes

A balegyenest egy közösségi oldal zárt csoportjában Gombai Győző jobbikos csokonyavisontai önkormányzati képviselő emlegette, a település első emberéhez intézve szavait.

K.G.

Képviselő-testületi ülésen tárgyalták meg egy kilátásába helyezett pofon ügyét Csokonyavisontán. A balegyenest egy közösségi oldal zárt csoportjában Gombai Győző jobbikos csokonyavisontai önkormányzati képviselő emlegette, a település első emberéhez intézve szavait. Az ügy előzményeihez tartozik, hogy a csokonyavisontai fürdőt üzemeltető cég ügyvezetője és egyik bérlője között jogvita támadt a bérleménnyel kapcsolatban. A faluban elterjedt hírek szerint az ellentétetek tettlegességig fajultak, ám ezt a bérlő vitatja. Az esettel kapcsolatban Gombai Győző, a Jobbik csokonyavisontai önkormányzati és a megyei közgyűlés képviselője rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte. Hogy ezt megsürgesse, a következő szavakkal fordult a polgármesterhez internetes bejegyzésében.

– Vajon hány balegyenes vagy jobb csapott kell hozzá, hogy egy esemény említésre méltóvá váljon, vagy egy képviselői indítványra reagáljon a falu vezetője? Esetleg a balegyenessel vagy a jobb csapottal egyenesen őt kell megkeresni?

A településvezető megkeresésünkre elmondta: egy képviselőnek nem szabadna így megnyilvánulnia. – Úgy gondolom, hogy Magyarországon nem orrba vágással kell és lehet a különböző ügyeket elintézni – tette hozzá Harasztia Attila. – Van mindenre megfelelő jogi megoldás, van működő képviselő-testületünk, van szervezeti és működési szabályzatunk, és végső soron van bíróság. Az érdekeinket nem fenyegetőzéssel kell érvényesíteni, a fenyegetést és bármiféle verbális és non-verbális erőszakot mélységesen elítélek.

Azóta összehívták a képviselő-testületi ülést, ahol egyébként megoldódni látszik a bérlői jogvita, mert a bérlő és a tulajdonos megállapodott a polgármester moderálása mellett.

– Szóba hoztuk a fizikai fenyegetés ügyét is: elvártam volna, hogy a képviselő úr minimum bocsánatot kér, mert túlreagálta a történéseket. Erre azonban nem volt hajlandó, sem pedig lemondani – mondta az ülésről Harasztia Attila. – Tovább ütötte a vasat, vagyis a jelek szerint nem bánta meg, ha ismét hajtogatja. Egy képviselőnek joga van véleményt formálni, azonban az erőszak sem gondolati, sem cselekedeti szinten nem fér bele a magyar közéletbe, és én azon fogok dolgozni, hogy ez ezután is így legyen.

Megkerestük Gombai Győzőt, aki tagadta, hogy megfenyegette volna a polgármestert. Szerinte szövegértési probléma okozza a gondot. – Valóban nem kértem bocsánatot, mert én nem fenyegetőztem: eshetőleges szándékkal tettem fel a kérdést, hogy a polgármester akkor is így cselekedne, ha őt érte volna atrocitás – felelte Gombai Győző. – Jogtalanul halogatta a rendkívüli ülés összehívását, mert erre nem terjed ki a jogköre álláspontom szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában