Viharkár

2017.09.15. 17:28

Egy fenyő dőlt a vasúti vezetékre

A viharkárok felszámolásán dolgoztak a somogyi tűzoltók: az erős szél miatt több helyszínen fák dőltek az útra, a vasúti felső-vezetékre, s az egyik helyen személyautó sérült meg. A megye több városába riasztották az egységeket.

Harsányi Miklós

– Siófokon platánfákat tépázott meg a szélvihar – tájékoztatott pénteken Bázelné Mihályka Szabina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. – A gyalogosforgalmat veszélyeztető, letört faágakat magasból mentő segítségével sikerült a tűzoltóknak eltávolítaniuk.

Juta és Hetes között, továbbá Szulok külterületén, Fonyódon, Kaposváron és Tengődön is útra dőlt fák, leszakadt ágak eltávolítását végezték a tűzoltóegységek. A megyeszékhelyen, a Széchenyi téren egy letört faág parkoló autóra zuhant. Balatonföldváron egy elszáradt fenyő vasúti felső-vezetékre dőlt, s a közlekedést akadályozta. A helyszínen veszteglő vonat utasait vonatpótló autóbuszokkal szállították tovább. A siófoki tűzoltók egy emelővel – melyet a vasúttársaság biztosított – távolították el a vezetékre dőlt fát, s csak ezután állt helyre a vasúti közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában