remek

2017.09.22. 17:06

Egyedi és különleges – díjat kapott a somogyi fafaragó

A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműves termékek bemutatása volt.

K. G.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara minden évben pályázatot hirdet a „Magyar Kézműves Remek” cím odaítélésére. Az elismerő címet ebben az évben többek között Gosztonyi Zoltán fafaragó, a népművészet mestere, a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyerte.

A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműves termékek bemutatása volt. A díj a hazai és külföldi fogyasztók körében erősíti a magyar termékek jó hírnevét, a kézművesség turisztikai értékét és emeli a szakma rangját, tovább élteti a mesterségek hagyományait. A kézzel teremtett értéknek napjainkban különleges jelentősége van, hiszen a számítógépek és 3D nyomtatók világában ez jelenti az egyediséget, a különlegességet.

Ezt képviseli Gosztonyi Zoltán, aki a faragókést gyermekkora óta használja, mestereinek tekinti a somogyi elődöket, és törekszik a tőlük eltanult, mély gondolatiság megjelenítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában