kutasi bunyó

2017.09.28. 09:22

Roma napi rendőrverők ellen emeltek vádat

A bűncselekmény elkövetésétől számított huszadik napon már vádat emelt a kutasi romanapon történt dulakodás ügyében a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség rendkívül gyors nyomozást követően.

K.G.

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádolnak öt embert, akik közül hárman előzetes letartóztatásban vannak. A vád szerint szeptember másodikán a Kutason megtartott rendezvényen rátámadtak az intézkedő rendőrökre. A rendőrök a rendezvény zárásakor intézkedtek az egyik vádlottal szemben, ekkor azonban a férfi testvére szidalmazni kezdte őket. Az ittas testvérpár ezután közösen a két rendőrökre támadt, és többször ököllel megütötték őket. Időközben a helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akikre a helyszínen tartózkodó rokonok és ismerősök közül hárman rárontottak, azért, hogy az előállítást meghiúsítsák. Az intézkedő rendőröket életveszélyesen megfenyegették, akadályozták őket, sőt egyiküket bántalmazták is. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás büntetését, míg a szabadlábon védekező társaikkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában