marad a hűvösön

2017.09.11. 08:48

Zaklatta, megfenyegette a börtönőrt – újra elítélték a rabot

Zaklatta a börtönőrt egy rab, ezért indított eljárást ellene az ügyészség. A többszörös visszaeső 26 éves vádlott, ez idáig összesen öt alkalommal volt büntetve, többnyire vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

K. G.

Legutóbb – Lengyeltóti, Szőlősgyörök környékén elkövetett hétvégi ház betörések miatt – két év négy hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabtak ki rá. A büntetését a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte. A vádlottal szemben – tiltott tárgy, vagyis mobiltelefon tartása, tiszteletlen magatartás, zárkatárs bántalmazása – miatt magánelzárás fegyelmi büntetést róttak ki ki.

Ennek végrehajtása során a férfi az egyik este a vele szemben intézkedő, ellenőrzési feladatot ellátó börtönőrt mások előtt munkakörének ellátásával összefüggésben lealacsonyító, becsmérlő kifejezésekkel illette, amelynek több fogvatartott és őr is fültanúja volt. Másnap reggel szolgálatváltáskor ismét rendkívül durva, becsmérlő kifejezéseket használt az őrrel szemben, majd megöléssel, nyakának kitörésével életveszélyesen megfenyegette.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a vádlottat, akivel szemben a bíróság becsületsértés és zaklatás vétsége miatt két év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában