biztonságban

2017.10.22. 10:49

Modern tűzoltóautókon érkezik a segítség Szőkedencsen

Egy korábban Nagyatádon szolgálatot teljesítő Steyr tűzoltóautót kaptak a szőkedencsiek.

Koszorus Rita

Új járművekkel gazdagodott az alapításának az idén 125 évfordulóját ünneplő szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület. Tapsvihar övezte a szirénázó járművek bemutatkozását, amelyekhez Móring József Attila országgyűlési képviselő, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is gratulált.

Egy korábban Nagyatádon szolgálatot teljesítő Steyr tűzoltóautót kaptak a szőkedencsiek, amelynek kulcsát Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át. A szőkedencsi egyesület elnöke, Tekenyős András pedig annak a Steyr gépjárműnek a kulcsát bízta Balatonmáriafürdő és Balatonkeresztúr települések önkéntes tűzoltó egyesületének elnökére, amellyel eddig Somogy és Zala megye határán fekvő falvak segítségére siettek.

S az egyesület vásárolt egy vadonatúj Lada 4*4 Urban terepjárót, amelynek kulcsát Nagypál Tamás márkavezető, és Horváth Attila értékesítési menedzser adták át. Hazánkban tűzoltó feladatok ellátása során elsőként a szőkedencsi lánglovagok teszik próbára az új generációs Nivát. Az átadás után Komári József, parancsnok polgármesterként is köszöntötte az egybegyűlteket.

Beszédében kifejtette: 1891. szeptember negyedikén Szőkedencs képviselő testülete rendkívüli közgyűlésen alkotott tűzoltási szabályrendeletet, melynek értelmében megszervezték a Köteles Tűzoltóságot. A jelenleg negyvenöt taggal büszkélkedő egyesületnek köszönhetően a szőkedencsiek nagyobb biztonságban érzik magukat, hiszen helyben a segítség.

Az önkéntes tűzoltók 2015 júliusában megszerezték a jogosultságot az önálló beavatkozásra. S immáron – jelentette ki a polgármester – a két új járművel az időjárási és terepviszonyoktól függetlenül képesek lesznek leküzdeni az akadályokat, a beavatkozó egységeket célba juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában