Csongrád

2017.10.26. 14:00

Rendőrfőkapitány-csere: elbúcsúzott Somogytól Piros Attila

Ünnepélyes állománygyűlés keretében búcsúzott az eddigi somogyi rendőrfőkapitány, és érkezett meg az utódja.

K. G.

Pintér Sándor belügyminiszter az országos rendőrfőkapitány javaslatára más szolgálati feladat ellátására történő felkészülése érdekében visszavonta Piros Attila rendőr dandártábornok somogyi rendőrfőkapitányi kinevezését. A belügyminiszter Molnár Gábor rendőr ezredest nevezte ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság élére, közölte a Belügyminisztérium (BM).

Molnár Gábor, az új főkapitány november elsejei hatállyal váltja majd Piros Attilát a somogyi főkapitányi székben. Eddig a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetőjeként, bűnügyi igazgatóként tevékenykedett. Piros Attilát az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly október 31-étől rendelkezési állományba helyezte. Az új főkapitány kinevezési okmányát az állománygyűlésen felolvasták Balogh János rendőr vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes jelenlétében. Ezután ünnepélyes külsőségek között Piros Attila átadta a csapatzászlót az új főkapitánynak.

Értesüléseink szerint Piros Attila a jövőben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot vezetheti majd, ahol a határvédelem szervezésében kaphat új feladatokat. Piros Attila 2012 őszétől töltötte be a főkapitányi tisztséget Somogyban, előtte az ORFK hivatalvezetője volt, korábban pedig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában