Buzsák

2017.11.14. 09:00

A kóbor kutyák veszélyesek az autósokra

Kóbor kutyák riasztottak meg egy buzsáki fiatalasszonyt. Negyedóráig maradt nyitva a kapu, mert éppen munkába indult a férje. Ekkor szaladt be a portájukra három idegen kutya. A hölgy szerint a párzási időszakban sok kutya kóborol a faluban, ezért felhívná a figyelmet az ebek ivartalanításának a fontosságára.

K.G.

– A Kossuth utcában, a Marcali felé vezető főútvonalon különösen sok a kóborló kutya, el is ütöttek néhányat, mert összevissza rohangálnak az úton. Bolyonganak, ez balesetveszélyes az autósokra – mondta el a fiatal nő. – Elém is kiugrott egy kutya az útra, csörgött a lánc a nyakában. Sok ebről tudni, hogy ki a gazdája. Nálunk a kutya családtag, én állatbarát vagyok, nem bírom nézni, hogy mások láncon tartják, nem törődnek vele, vagy hogy az utcára szökik. Nem tudom, hogy mi a megoldás. Tavaly a jegyző bejelentette, hogy a közterületen tartózkodó kutyák után bírság jár, de ezt nem ellenőrzik.

– Nem kaptunk arról bejelentést, hogy idegen kutyák garázdálkodnának a településen – mondta kérdésünkre Kara Lajos polgármester. – Vidén sok kutya van, Buzsákon pedig különösen, mert sok a külföldi lakos, ők gyakran sétáltatják az ebeket. Az előfordult, hogy megszökött egy-egy tüzelő kutya. De az nem jellemző, hogy kitennék az utcára a kutyákat a helyiek, inkább állatbarát a település. Ha mégis kóbor kutyákat találnánk, jó kapcsolatunk van az állatvédőkkel, akik menhelyre szállítják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában