Nagy kamu legenda

2017.12.17. 15:20

Fekete furgonnal rabolnak gyerekeket mindenfele

Időről időre felröppen a hír, hogy egy fekete furgonnal rabolnak gyerekeket esténként a város utcáin, hogy aztán szerveiket eladják. Többször megírtuk, ez nem igaz, városi legendáról van szó csupán. Mégsem sikerül megnyugvást hoznunk a témában.

BL

Nem is igazán magyar vonatkozású a hír, hisz a keresőbe beírva számtalan találatot kapunk arra, bizony a világ minden táján rabolnak el gyerekeket fekete furgonnal. Bizonyíték, rajtakapott szervkereskedők aztán nincsenek, csak maga az internet megcáfolhatatlan ténye: léteznek.

A kaposvári – mint egyébként minden város saját sztorija – rendelkezik olyan hiteles elemekkel, melyek még súlyosabbá, hitelesebbé teszik a történetet. A mi verziónk azzal egészül ki, hogy egy kisgyerek a Búzavirág lakótelepen sétált hazafelé, mikor a fekete autó utána eredt, és el akarta vinni. A gyereknek sikerült bemenekülnie egy közeli éjjel nappaliba, így szervei megúszták a gaztettet.

Amikor hírt kaptunk az esetről, megkérdeztük természetesen a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányságot, mit tudnak az események ilyen filmbe illő fordulatairól. A sajtószóvivő elmondása szerint hallottak a pletykákról, de senki bejelentést nem tett az ügyben, így nem is vizsgálják az esetet.

Talán egy éve írtunk utoljára a fekete furgonról, azt hittük béke és nyugalom költözött a városba. Egészen az elmúlt napokig, mikor is tíz éves gyerekek mesélték: bizony még mindig jár a fekete autó, még mindig gyerekeket dobálnak be hátra. Egy olyan furgonba, aminek ugyan üveg ablakai vannak, de azok le vannak sötétítve. Néhány kisdiák van is, akik tudják, a raktérben gyerekek vannak zsúfolásig.

Természetesen gyermekek tömeges eltűnéséről sem mi, sem a rendőrség nem kapott hírt. Így az újra megerősödő hír is pont ugyan az, ami eddig volt: legenda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában