régi történet

2017.12.17. 15:30

Két ember meghalt – tragédiába torkollott a disznóvágás

Tragédiába torkollott egy disznóvágás a Somogyszob melletti Darvaspusztán, ketten életüket vesztették még 2001 novemberében.

Molnár Gábor

– A Rendőrségi Tájékoztatási Iroda közlése szerint az állatot egy házilag készített elektromos sokkolóval akarták elkábítani, amikor a szerszámot kézben tartó 66 éves horvát rokont halálos áramütés érte – írta az esetről akkor az MTI. – A tragédia láttán az 53 éves családfő infarktust kapott és a helyszínen meghalt. A horvát rokon segítségére próbált sietni az a 28 éves fiatalember, aki, amikor kihúzta a hálózatból a vezetéket, súlyos áramütést szenvedett. Őt a mentők kórházba szállították.

A Somogyi Hírlap is beszámolt az esetről. – A 66 éves egykor horvátországi magyar férfi még a háború elől menekült Magyarországra – áll a Somogyi Hírlap tudósításában. – Darvaspusztán telepedett le és a szomszédban, Friedrichéknél hizlalta a disznóját. Ő eszkábálta össze azt a sokkoló-berendezést, amivel végül saját magát ölte meg. A másik áldozat, egy 53 éves nagyatádi férfi, aki a szakértők szerint nem áramütésbe halt bele, hanem abba, hogy a látottaktól szívinfarktust kapott.

– Amikor a vejem meglátta, hogy agyonütötte a szomszédot az áram, rögtön a konnektorhoz indult, de alig ért oda, összeesett – mesélte zokogva a történetet Friedrich Józsefné. – Az unokám, aki a disznót fogta le, egyből az édesapja segítségére akart sietni. Mentősként dolgozik, tudja, mit kell tenni ilyenkor, de hiába élesztgette szegény vőmet, nem tudott már senki segíteni rajta. Nem tudják elképzelni mi volt itt.

A rendőrség lefoglalta a sokkolót és államigazgatási eljárásban azt vizsgálja okozhatta-e emberi mulasztás a tragédiát.

Fotónk csak illusztráció – shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában