Bemutatkozott az új főkapitány

2018.01.31. 19:29

Nem rejtőzködik, látható lesz valamennyi traffipax

Bemutatkozott az új Somogy megyei rendőr-főkapitány. Molnár Gábor fegyelmet, felkészültséget és felelős gondolkodást vár el és egy szolgáltató rendőrséget képzel el Somogyban.

Koszorus Rita [email protected]

Erősítené a humán hírszerző hálót a megyében és javítana az áldozatvédelmen Molnár Gábor, megyei rendőr-főkapitány. A frissen kinevezett vezető elmondta: egy problémamegoldó mentalitást szeretne meghonosítani Somogyban.

– Olyan intézkedésekre van szükség, amelyek nem a statisztikákat szolgálják, hanem az embereket – mondta Molnár Gábor. Igaz a statisztikák is fontosak, de a rendőrségnek azt kell a somogyi emberek felé közölnie, hogy tud segíteni és akar is.

Az új megyei kapitány kiemelte: nem szeretne változtatni elődje Piros Attila által megvalósított intenzív közterületi jelenléten. Továbbra is sok egyenruhással találkozhatunk majd az utcákon, ahogyan nem csökken a sebességmérők száma sem. – Azt nem fogom engedni, hogy titokban, lesből mérjenek a kollégák – húzta alá a megyei rendőr-főkapitány. – De ameddig egy baleset is van, szükség van a traffipaxokra.

Ugyanígy fontos az ittas vezetők kiszűrése, jegyezte meg. Molnár Gábor azt mondta: az ittasan volán mögé ülők potenciális gyilkosok, ezért fel kell lépni ellenük.

A határrendészetet is érintette az új főkapitány bemutatkozásán, amelyről elmondta: amennyiben a migráció Somogy megye irányába tolódik, a rendőrök azonnal tudnak reagálni és zárják a 160 kilométer hosszú határszakaszt.

– A nyári időszak Somogy megyében fontos a Balaton miatt – mondta Molnár Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. – Azt mondhatom, hogy intenzív nyári jelenlétre lehet számítani, már szervezzük ezt a munkát. Apró változások lesznek, de ugyanannyi vagy még nagyobb erővel vonulunk a magyar tengerhez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a belső somogyi területeken biztonsági deficit keletkezne.

Molnár Gábor rendőr-főkapitány elmondta: több rendőrőrs épülete is felújításra szorul, így várhatóan a tabi őrsön lehet számítani fejlesztésre. De szükséges lenne a modernizálás Siófokon és Marcaliban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában