Szándék

2018.01.10. 11:30

Rátámadt a háziorvosára a segesdi férfi, elítélte a bíróság

Jogerősen elítéltek a Kaposvári Törvényszéken egy 41 éves férfit, mert rátámadt a hozzá kiérkező háziorvosra.

K.G.

A vádlott tavaly decemberben bezárkózott segesdi házának melléképületébe, és házassági válsága miatt öngyilkossággal fenyegetőzött. A helyszínre érkező háziorvos és a tanúk befeszítették az ajtót, majd az orvos injekciót akart beadni a férfinak, és a pszichiátriára utalni. A vádlott azonban meglökte a vállán, s a 77 éves háziorvos súlyosan megsérült.

A férfi a büntetőeljárásban úgy védekezett: nem szándékozott bántani az orvost, azonban nem akart pszichiátriára kerülni, ezért menekülés közben lökte meg. A sértett elesett a műhelyben, és akkor törte el az ujját. A szakértők szerint a vádlott tudatbeszűkült állapotban volt. Az első fokú bíróság a vádlott bűnösségét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében állapította meg. A Nagyatádi Járásbíróság ezért 1 év 3 hónap börtönbüntetésre és 2 évi közügyektől eltiltásra ítélte. A másodfokú bíróság viszont elfogadta a vádlott és védője enyhítésre irányuló kérelmét, és a szabadságvesztést 2 év próbaidőre felfüggesztette. A férfi egyedül gondoskodik három kiskorú gyermekéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában