betyárlogisztika

2018.01.31. 10:18

Talicskán tolták el a lopott zsákmányt

Az ügyészség, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű férfit és 20 éves fiát, akik betörtek egy holland állampolgár sértett Kaposvár melletti házába.

Sonline

A vádlott kifigyelte, hogy a külföldön élő sértett lakóháza a téli hónapokban üresen áll, ezért 2017 decemberében a ház egyik ablakát betörte és onnan tv-t, erősítőt, illetve hangfalakat lopott el.

Mivel a vádlott számos értéktárgyat egyedül nem tudott elhozni, ezért másnap kétszer a fiával is visszatért a sértett lakóházába. A vádlottak ekkor különböző használati cikkeket, főleg szerszámokat loptak el, illetve talicskán hazatoltak egy széfet is, amit otthonukban felfeszítettek és abból két férfi karórát zsákmányoltak.

Az elkövetők mintegy 480.000,- Ft értéket vittek el a sértett házából, ami a gyors rendőri intézkedés folytán nagyrészt megtérült.

A Kaposvári Járásbíróság az előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben – aki a bűncselekmény elkövetésekor felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt is állt, és feltételesen volt szabadlábon – 2 év 4 hónap fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást szabott ki, míg a büntetlen előéletű fiát közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész az idősebb vádlott büntetésének súlyosítása miatt jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában