cserbenhagyás

2018.02.28. 08:59

Baleset a zebrán: elsodort két gyalogost, majd elhajtott a sofőr

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 35 éves kaposvári férfit, aki elütött két gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Sonline

A vádlott – még február másodikán – Kaposváron, a Zselici úton haladt gépkocsijával a belváros irányába, amikor a gyalogátkelőhelyen áthaladó két gyalogost elsodorta. A vádlott a zebra után körülbelül tíz méterrel megállt ugyan, de az autójából nem szállt ki, és nem győződött meg arról sem, hogy a gyalogosok megsérültek-e, szükségük van-e orvosi segítségre, hanem rövid gondolkodás után továbbhajtott.

A szerencsés kimenetelű balesetben mindkét sértett könnyű sérülést szenvedett. Annak ellenére, hogy a baleset részesei nem jegyezték meg a vádlott rendszámát, a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói rendkívül gyorsan azonosították a vádlottat, akit még aznap elfogtak.

A Kaposvári Járásbíróság – az ügyészi indítványnak megfelelően – a vádlottal szemben segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, illetve 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában