tárgyalás

2018.02.08. 11:35

Balatonföldvári gyilkosság: térkővel zúzta be a férfi koponyáját

Az ügyész erkölcsi okból zárt tárgyalást kért a bíróságtól, mondván a két férfi viszonyáról olyan részletek derülhetnek ki, amelyek hátrányosan befolyásolnák a társadalmi megítélésüket.

K. G.

Zárt ajtók mögött kezdődött meg a bírósági tárgyalás a balatonföldvári gyilkosság ügyében. Egy helybeli vállalkozó holttestét a háza közelében az utcán találták meg tavaly áprilisban. A balatonföldvári szőlőhegyről érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy este veszekedés zaját hallják a szomszédok. A kiérkező rendőrök holtan találták a közelben lakó férfit.

Az orvosszakértői vizsgálat szerint 40 késszúrás érte a testet, a koponyát pedig egy térkővel bezúzták. A nyomozók a 52 éves vállalkozó magánéletét kezdték vizsgálni, így jutottak el egy 19 éves látrányi fiatalemberhez.

A fiatal férfi hamarosan beismerő vallomást tett a rendőröknek. Elmondta, hogy korábban egy szórakozóhelyen ismerkedtek meg, majd a vállalkozó felajánlotta, hogy dolgozzon nála biztonsági őrként. Később a ház körüli munkákat is el kellett végeznie. Sofőr és testőr volt, takarított, füvet nyírt, néha a házban aludt. Egy idő után azonban elmaradt a fizetés, és emiatt veszekedtek.

A vádlott a rendőrségen azt vallotta: szabadult volna ettől a szoros kapcsolattól, de félt a vállalkozótól, aki fenyegette, sőt bántalmazta is. A gyilkosság napján a látrányi buszmegállóban vette fel a vállalkozó a fiatalembert a kocsijába. Ittak egy üdítőt, de hazafelé az autóban veszekedni kezdtek. A fiatal férfi a saját késével, majd a sértett késével szurkálta a vállalkozót, aki kimenekült a kocsiból. Végül a ház előtti útszakaszon egy térburkoló kővel szétzúzta az áldozat fejét. Hazaérve elégette a ruháit, miközben az édesapja felhívta a rendőröket, hogy fia összeverekedett a munkaadójával.

Erős felindulásban elkövetett emberölés miatt emeltek vádat a 19 éves férfi ellen. Az ügyész erkölcsi okból zárt tárgyalást kért a bíróságtól, mondván a két férfi viszonyáról olyan részletek derülhetnek ki, amelyek hátrányosan befolyásolnák a társadalmi megítélésüket. A bíróság két nap alatt nyolc tanút és szakértőket hallgat ki az ügyben. Azt is ki kell deríteniük, hogy fennállhat-e jogos védelem.

Pénteken hozhatnak ítéletet az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában