percről-percre

2018.02.22. 09:08

Havazás Somogyban: három balesettel indult a reggel

Újra havazott Somogyban: felborult, árokba hajtott autóhoz riasztották a tűzoltókat. Elsősorban Marcali és Nagyatád külterületén számíthattak a közlekedők hóátfúvásra, a Magyar Közút 29 gépe van bevetésen délelőtt.

Sonline

14:40

Február 21-én este egy nyerges vontató a 6-os számú főútvonal 246. kilométerszelvényében árokba csúszott. Az eset során nem sérült meg senki. A kamion rakományának másik járműre történő átpakolása miatt a balesettel érintett útszakaszon a forgalom február 22-én 14 órától félpályán halad – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

14:00

Rinyabesenyő felől Lábod irányába tartott egy autós, amikor lecsúszott az útról és árokba csapódott. A sofőrt a mentők kórházba szállították.

13:44

13 óra 20 percig nem engedték be Horvátország területére a kamionokat. A határforgalom jelenleg újra zavartalan.

13:24

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint hóátfúvás nehezíti a közlekedést Csököly és Jákó között is, a 6618-as számú útvonalon.

11:50

Hóátfúvás nehezíti a közlekedést Andocs térségében, a 6505-ös számú útvonalon – figyelmeztet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási körülmények miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!

11:30

A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön legfőképpen a Dunántúlon várható számottevő havazás, ahol napközben újabb jelentős mennyiségű 5-15 centiméter friss hóréteg is kialakulhat. Somogy, Baranya, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében óránként 50 kilométer körüli széllökések eredményezhetnek hófúvásos szakaszokat. A Magyar Közút csütörtöki összesítése szerint elsősorban Marcali és Nagyatád külterületén számíthatnak a közlekedők hóátfúvásra. A mérnökségek területén eltérő mennyiségű hó hullott: Kaposváron három centiméter, Nagyatádon négy, Marcalinál hét, Szántódnál három centi a hó vastagsága. Megyénkben jelenleg 29 gép van bevetésen, főleg szórási munkálatokat látnak el. Nehezen járható, illetve járhatatlan utak nincsenek Somogy megyében.

10:40

A rendkívüli időjárásra való tekintettel a horvát hatóságok a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket 2018. február 22-én 10 óra 15 perctől nem engedik be Horvátország területére. Visszavonásig lesz érvényben a kamionstop Berzencén. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

10:30

Széki Éva, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt szóvivője közölte: semmilyen fennakadást nem okozott a megyében az autóbuszos közlekedésben az időjárás és többlet munkát sem okoz az.

 

10:15

A rendkívüli időjárásra tekintettel a horvát hatóságok a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket csütörtök 10.15-től nem engedik be Horvátország területére, Az intézkedés visszavonásig lesz érvényben Berzencén. A rendőrség azt is közölte: a személygépkocsi forgalom továbbra is zavartalan.

Három balesettel indult a havazással tarkított csütörtök reggel Somogyban

08:15

Árokba hajtott egy személygépkocsi a 6-os főút Barcs és Darány közötti szakaszán. A balesethez a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. A mentők egy embert kórházba szállítottak. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

07:58

Árokba csúszott egy autó a 66-os főúton, Szentbalázs térségében. A balesethez a kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

07:15

Kaposvár belvárosában is volt egy kisebb baleset reggel 7 óra után. Két autó koccant össze a Fő utcán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában