gondatlanság

2018.02.01. 08:32

Nem gondozta édesanyját, vádat emeltek ellene

K.G.

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat azzal a torvaji férfival szemben, aki ugyan naponta látogatta idős és beteg édesanyját, de mégsem tett semmit azért, hogy megfelelő orvosi ellátást kapjon, ezért a sértett életét vesztette. Korábban a fia gondoskodott 87 éves, egyedül élő édesanyjáról, azonban italozó életmódja miatt egyre inkább elhanyagolta a sértettet, akit 2016 decemberében fürdetett meg utoljára.

A sértett 2017 májusában elesett, váll -és combnyaktörést, valamint kétoldali ablakos bordatörést szenvedett és mozgásképtelenné vált. Mivel a fia naponta felkereste, tisztában volt édesanyja állapotával, de ahelyett, hogy a magatehetetlen asszonyhoz orvost hívott volna, a sértettet ágyba fektette. Továbbra sem mosdatta, a ruházatát és ágyneműjét nem cserélte ki, sőt egy idő után a ház fűtéséről sem gondoskodott. A sértett saját székletében és vizeletében feküdt. A vádlottnak az édesanyja megbetegedésével szemben mutatott közönye miatt a sértett állapota egyre romlott, felfekvései alakultak ki, illetve tüdőgyulladást kapott, és egy idő után táplálékot, illetve folyadékot sem vett magához.

Ennek ellenére a vádlott csak akkor kért orvosi segítséget, amikor az idős asszony már alultáplált és kiszáradt állapotba került, ezért életét már a szakszerű kórházi ellátás sem tudta megmenteni. A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában