jókötésű

2018.02.14. 16:43

Ököllel támadt a polgármesterre a dühös férfi

Ököllel támadt a polgármesterre a dühös férfi, akit kilenc hónap fogházbüntetésre ítéltek, a szabadságvesztést egy év próbaidőre felfüggesztették.

K. G.

Elítéltek egy idős férfit, aki rátámadt a kaposmérői polgármesterre. A vád szerint az idős férfi vélt és valós sérelmei miatt neheztelt a település első emberére. Azt sérelmezte, hogy a falukrónikában elírták a nevét, és azt is szóvá tette, hogy a labdarúgópályánál nem magasították meg a kerítést, ezért a labdák az udvarában landoltak.

Egy téves adótartozás miatti nyugdíjletiltás után megjelent a polgármesteri hivatalban tavaly tavasszal. A jegyzőnőt kereste, akivel közölte, hogy feljelentést akar tenni a történtek miatt. A kormányhivatalhoz irányították, és a polgármester odalépett, hogy elmagyarázza, hol található a kormányhivatal. Az idős férfi ekkor azt mondta, hogy a polgármester miért szól bele, és ököllel megütötte.

A településvezető ezután megpróbálta kitolni az ajtón, de nehezen bírt az erős testfelépítésű 79 éves emberrel. Dulakodás közben az idős férfi megbotlott a küszöbben, és elesett, magával rántotta a polgármestert, akit nem akart elengedni. Végül rendőrt hívtak, aki megbilincselte a vádlottat, és értesítették a lányát, hogy megnyugtassa.

A Kaposvári Járásbíróság tárgyalásán kihallgatták a jegyzőnőt, aki elmondta: az idős férfivel mindig sokat foglalkoztak, a panaszait még írásba is foglalták. A támadáskor megdöbbent azon, hogy a kolléganői inkább bezárkóztak, mert féltek. A perbeszédében az idős férfi ügyvédje elmondta, hogy a tisztességben megőszült férfi a pszichikai állapota miatt másképp fogta fel a sérelmeit, mint az átlagemberek.

Hozzátette: a védence csak hadonászott, ekkor sérült meg a polgármester a száján és a mellkasán. A tárgyalás végén a bíróság hivatalos személy elleni erőszakért és testi sértéséért 9 hónap fogházbüntetésre ítélte a férfit, a szabadságvesztést egy év próbaidőre felfüggesztették. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában