illegális

2018.03.08. 15:49

Apa és fia lopta az agancsot a zselici erdőben

Nem volt engedélyük, mégis elvittek két agancsot, szabálysértési feljelentés lett az ügy vége.

Koszorus R.

Illegális agancsgyűjtőket kaptak el a zselici erdőkben, a nyomozók két embert hallgattak ki gyanúsítottként. A somogyi erdőgazdaság szakszemélyzete a területükön áthaladó gépjárművet tartóztatott fel, amelyben utazókról feltételezték, hogy hullott agancsot gyűjthettek.

A kiérkező rendőrök az igazoltatás során minden okmányt rendben találtak, azonban a járműből két hóval borított gímszarvasagancs került elő. Az önjelölt agancsgyűjtők úgy nyilatkoztak a rendőrök kérdésére, hogy az agancsokat találták a területük melletti szántóföldön és haza szerették volna vinni. Erre azonban nem volt engedélyük.

A helyszínen lévő vadgazdálkodási ágazatvezető az agancsok tekintetében úgy nyilatkozott: azok súlya három és fél kilogramm, értékük pedig – hatezer forintos kilogrammonkénti árral számolva – 21.000 forint volt, amelyet mérlegelést követően határoztak meg pontosan.

A SEFAG Zrt. nem adott ki gyűjtési engedélyt. Ennek hiányában az intézkedés alá vont személyek – apa és fia – ellen szabálysértési feljelentésre került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában