fotók

2018.03.08. 13:43

Elgázoltak egy gyalogost Siófokon

Az eset március 6-án történt. A szabályosan közlekedő gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség felhívja az autósok figyelmét hogy fokozottan figyeljenek a járókelőkre.

Sonline

Március 6-án 20 órakor egy autós Siófokon, a Tanácsház utca és a Kele utca kereszteződésében közúti közlekedési balesetet okozott. A 47 éves sofőr a kijelölt gyalog-átkelőhelyen elütött egy szabályosan közlekedő gyalogost. A férfi baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

Az elmúlt évek rendőri tapasztalatai és a baleseti statisztika azt mutatják, hogy a téli hónapokban sok gyalogost és kerékpárost ütnek el járművel a hazai közutakon. A rendőrség közleményéből az is kiderül, hogy a legtöbb gázolás hátterében valamilyen emberi hiba áll. Ez lehet gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek a szabályokat követve, az emberi hibák kiküszöbölése által megelőzhetőek.

A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy számoljanak a gyalogosok és kerékpárosok okozta kockázattal is, valamint hogy ennek megfelelően elővigyázatosan vezessenek, figyeljék a forgalmat. A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a nagyobb belterületi csomópontoknál, a bevásárló központok, vasúti és autóbusz pályaudvarok környezetében, a gyalogos átkelőhelyek megközelítése során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában