tragédia

2018.03.30. 11:30

Megrázta a falut az eset: vízbe fúlt egy kisgyerek Háromfán

Használaton kívüli, talajvízzel megtelt gödörbe fulladt egy három éves kisfiú Háromfán. A hír hallatán megdöbbent az egész falu lakossága.

Györke József

A nagyapa sírva mesélte el, hogy mindene volt a kis Alex, aki ha csak tehette, a nyakában lógott, szó szerint. Ha valamilyen játékot kapott, azt a nagyapjával próbálta ki. A nagymama szintén könnyeivel küzdött, miközben visszaemlékezett, hogy az unokája, ha tehette, esténként átszökött hozzá, mert vele akart aludni.

A fiatal édesanya a sokk hatása alatt nehezen szólalt meg, így jelenlétében a nővére elevenítette fel a szomorú eseményt. Mivel Alex nagyon szerette az állatokat, gyakran leste nevelőapját, ahogy etette a disznókat. Gondolták, hogy most is így történt. Amikor a nevelőapa a házba jött, s kérdezte, hol van Alex, akkor indultak keresésére. Észrevették, hogy az udvaron lévő gödör fedlapja ferdén állt, rögtön oda siettek. Ekkor fedezték fel a kisgyerek testét, amint a gödörben felgyülemlett talajvíz tetején lebeg. A nevelőapja elérte és kiemelte a testet. Mivel nem mozdult, az édesanyja és nagyanyja azonnal hozzákezdtek az újraélesztéshez. A mentők érkezésükkor átvették az újraélesztést. Hiába volt a közel kétórás küzdelem, nem tudták megmenteni a fiú életét. Érkezett mentőhelikopter is, sajnos, hiába. Az időközben kiérkező rendőrségi autókban helyet foglaló helyszínelők is késő estig dolgoztak.

A helyi polgármester véleményét támasztotta alá több helyi lakos is, miszerint dolgos, rendezett körülmények között élő családról van szó. Családi vállalkozásban vezetnek egy vendéglátó egységet. Többek véleménye szerint pár magyar család is példát vehetne róluk.

Horváth Béláné, a család szomszédja szerint Alex nagyon okos, közvetlen kisfiú volt. Gyakran látta, ahogy nagyapjával az utcán játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában