videó

2018.03.06. 14:41

Véget ért az egyhetes közlekedési ellenőrzés

Egy héten át ellenőrizték a teherautókat és a buszokat a rendőrök. Február 26-a és március 4-e között 1741 tehergépkocsit és 251 autóbuszt állítottak meg, közölte összesítésüket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sonline

Elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére. Az egyhetes akcióban a rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 384 jogsértést állapítottak meg.

Azonnali közlekedési korlátozást 12 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. A kamionoknál a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 68 esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 55 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 27 esetben kellett intézkedni. A sofőröknél nem merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, de 20 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 128 jármű esetében a vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet. Az autóbuszok ellenőrzésekor két buszsofőr nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt, míg a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt a buszoknál 9 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában