vádemelés

2018.04.12. 10:06

Csalás, közokirat-hamisítás – mobilokkal trükközött a férfi

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki hamis személyazonosító igazolvánnyal vásárolt az ország több pontján nagy értékű mobiltelefonokat, majd azokat értékesítette.

Sonline

A vádlott 2016 júniusában a saját fényképét, de egy általa nem ismert férfi személyes adatait tartalmazó ideiglenes személyazonosító igazolványt készített. A hamis közokirat segítségével előbb Siófokon, majd Dunaújvárosban, Mosonmagyaróváron és Egerben az egyik mobilszolgáltató üzleteiben előfizetői szerződéseket kötött és részletfizetési kedvezménnyel négy darab, egyenként körülbelül 300 ezer forint értékű mobiltelefont vásárolt.

A vádlott a megszerzett mobiltelefonokból a sim-kártyákat eldobta és a készülékeket haszonnal eladta anélkül, hogy a részleteket megfizette volna, amivel a mobilszolgáltatónak összesen 1,2 milló forint kárt okozott.

Az ügyészség a korábban büntetlen vádlottal szemben – aki ellen más bíróság előtt már folyamatban van egy bűnügy –, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában