lezárták az utcát

2018.04.26. 19:34

Robbantani készült? Kivonult a rendőrség egy kaposvári házhoz

Készenléti rendőrség szállta meg csütörtök reggel a kaposvári Martinovics Ignác utcát.

Böcz Zoltán

Az Országos Rendőr-főkapitányság kérdésünkre közleményben válaszolt, melyből kiderül, hogy a Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel visszaélés gyanúja miatt folytat nyomozást. Az ügyben egy gyanúsított van, akit a kihallgatást követően bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A helyszínen az utca lakói meglepődtek a rendőri jelenlét láttán, ugyanis elmondásuk szerint nyugodt környékről van szó, mindössze két betörés történt korábban a közelben.

– Reggel rohantam a buszra, akkor már itt voltak a rendőrök, de látszólag nem tűnt komolynak a helyzet, nem volt lezárás – mesélte egy hölgy, aki az utcában lakik. – Meglepődve látom, hogy most is itt vannak még, amikor hazaérek a munkából, remélem minden rendben van otthon – folytatta aggódva.

– Én annyit láttam, hogy helyszínelők és nyomozók mászkáltak a házból be és ki egész nap, de még egy rendőrkutyát is hoztak, aki körbeszimatolta a telek környékét – mondta egy néhány háznyira lakó férfi.

Egy, a szomszédban élő házaspártól, megtudtuk, hogy a házban, ahol szinte egész nap helyszíneltek a rendőrök valószínűleg egy fiatalember él egyedül, ugyanis édesanyja elköltözött korábban. A utcabeliek elmondásuk szerint keveset tudnak a férfiról, nem jött hozzá senki, nem volt vele gond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában