fotók

2018.05.14. 15:20

Kigyulladt, árokba borult autó: itt mentettek hétvégén a tűzoltók

Az árokpart aljnövényzete és személyautó is lángra kapott a hétvégén Somogyban. Volt, aki a tilalom ellenére égetett növényi hulladékot, de balesetet szenvedett autósok mentését is végezték a megye egységei, majd a hirtelen nagy mennyiségben lezúduló eső adott munkát a tűzoltóknak Dél-Somogyban.

Sonline

Összeütközött két autó szombat kora reggel a Szenna és Kaposszerdahely közötti úton. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és a műszaki mentő darujával kiemelték az ütközés következtében árokba csapódott gépkocsit. Az egyik autó vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Jákóban az összehordott növényi hulladékot égették el a lakók, bár ezt a helyi rendelet tiltotta. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet. Az égetők ellen eljárást indítottak.

Lábodnál árokba hajtott és felborult egy autó. A járműben ketten utaztak, őket a mentők kórházba szállították. A nagyatádi hivatásos és lábodi önkéntes tűzoltók állították kerekeire a sérült gépkocsit és áramtalanították azt.

 

Andocs külterületén kigyulladt egy személyautó szombaton kora este. A bejelentő arra lett figyelmes, hogy a motortérből füst szivárog, majd lángok csapnak fel. A tabi önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor a jármű teljes terjedelmében égett. A tűz elfojtására habosított vízsugarat vetettek be a tűzoltók. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ötvöskónyiban villanyvezetékre dőlt egy fa, amely füstölni kezdett. Az áramszolgáltató szakemberei leválasztották a vezetéket a hálózatról, a nagyatádi tűzoltók ezt követően tudták eltávolítani a fát.

A vasárnap délutáni felhőszakadást követően Nagyatádon három utcában is szivattyúkat állítottak munkába a tűzoltók, megóvva a lakóházakat az elöntéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában