orvhorgászok

2018.05.04. 13:01

Kimentették a kapitális pontyot a rapsicok karmai közül

A rapsicok semmit sem bíztak a véletlenre, a Nyugati-övcsatornát teljes szélességében elzárták egy eresztőhálóval. Egy 72 centis, kapitális ponty is az orvhalászok áldozata lett.

Molnár Gábor

– Eresztőhálós rapsic-pároson ütöttek rajta társaságunk halászati őrei a Nyugati- övcsatornánál – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. – A tíz méter széles és 1,5 méter magas nyakzóhálóval a csatorna teljes szélességét lezárták a Pálmajori hídtól keletre eső területen, tettenéréskor egy 72 centiméteres ponty került elő a háló rabságából.

Hajnalban bukkantak rá a hálóra a halőrök, majd türelmesen vártak, amíg megérkezik a tulaj. – Reggel nyolc óra után nem sokkal megérkezett két férfi, akik annak tudatában kezdték el a háló átvizsgálását, hogy – horgászati tilalom lévén – a környék kihalt, senki nem zavarja majd őket – avatott a részletekbe a társaság. – Ebben az időszakban a nagy tenyészértékű halak gyakran felúsznak az áramló vízen, hogy a sekély vizében ívjanak le, ezt akarták kihasználni az orvhalászok. Nem volt szerencséjük.

Először a halőr-páros kérte számon rajtuk a tiltott módszer alkalmazását, majd a Marcali Rendőrkapitányságon kellett válaszolniuk a feltett kérdésekre. Ezzel az ügy korántsem ért véget, a nyomozati szakasz végén az orvhalászoknak bíróság előtt kell felelniük tettükért. A 72 centis, kapitális pontyot épségben sikerült kiszabadítani, a vízben folytatja életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában