egy telefon miatt

2018.05.08. 17:30

Halálra verték az idős férfit, mert azt hitték, lopott

A hatvan éves férfit azzal vádolták meg egy presszóban, hogy ellopta egy nő telefonját, ezért megverték. A sértett belehalt a sérüléseibe.

K. G.

– Mindig csak egyszer ütöttem meg, mert többre nem volt igény! – jelentette ki a Kaposvári Törvényszéken az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy agyonütött egy idős férfit egy kaposvári presszó környékén még 2017 szeptemberében. A bántalmazás akkor történt, amikor a sértettet azzal vádolták meg a jelenlévők, hogy ellopta egy nő mobiltelefonját az italmérésben. A megvert férfihoz később mentőt hívtak, de hamarosan meghalt, mert egy a nyakára mért ütéstől eltört a gégéje és megfulladt.

A 60 éves elsőrendű vádlott egyébként már többször volt büntetve testi sértéséért. A bíróságon vitatta, hogy az ő ütéseibe halt volna bele az áldozat. Azt vallotta: látta, hogy többen kituszkolták a sértettet a presszóból, és számon kérték rajta, miért lopta el a mobiltelefont. Akkor ő hívatlanul odament, és azt mondta az idős embernek, hogy adja vissza a készüléket, mert lecsukják érte.

Erre szerinte a sértett ütött először, sőt később a fejét is csapkodta a táskájával, mire az elsőrendű vádlott ökölcsapásokkal válaszolt. Majd amikor meghallotta, hogy kihívták a rendőröket, elfutott. Közben azonban egy a kocsmában italozó másik férfi, a másodrendű vádlott is megrúgta a földre kerülő áldozatot.

A bíróságon az 51 éves másodrendű vádlottat is kihallgatták. A férfi elismerte, hogy megpróbálta megrúgni a sértettet, de először a beton virágtartót találta el, utána pedig a combját, szerinte abba pedig nem halhatott bele.

Hozzátette: a sértett kiprovokálta, hogy többször kiüssék. A másodrendű vádlott elment a helyszínről, de később visszatért, hogy elfogyassza a verekedés előtt kikért sörét a presszóban. A bíróságon tucatnyi tanút hallgatnak ki, hogy a bántalmazás minden részlete kiderüljön, csak azután hoznak majd ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában