lezárt akta

2018.05.03. 14:15

Tanúból gyanúsított – át akarta verni a rendőröket a fiatal

A gyanú szerint az a fiatal tört be a zicsi üzletbe, aki azt állította, szemtanúja volt a bűncselekménynek.

Sonline

Egy ismeretlen tettes (még április 11-én éjjel) betörte egy zicsi üzlet ablakát, mert sört akart lopni a raktárból. Megszólalt a riasztó, s ez megzavarta az elkövetőt, ezért elmenekült a helyszínről. – Az esetről a bolt tulajdonosa tett bejelentést – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata –, majd a kiérkezett nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek.

Kiderült, egy helyi fiatal – elmondása szerint – szemtanúja volt a történteknek, ezért részletesen kihallgatták. Arról számolt be: láttat, amint két férfi megpróbált bejutni az üzletbe, de megzavarta őket, ezért elfutottak helyszínről.

A beszerezett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy a tanú csak a hatóságot akarta félrevezetni, a bűncselekményt valójában ő követte el. A nyomozók ezért a 17 éves fiatalt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a fiatal beismerő vallomást tett.

A Siófoki Rendőrkapitányság az ügyet a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat – bíróság elé állítási javaslattal – a Siófoki Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában