balesetmegelőzés

2018.06.13. 15:49

Hogyan ne üssön el a busz

A fonyódi rendőrök a szabályos közlekedésre hívták fel a diákok figyelmét.

Sonline

A Gamási Általános Iskola tanulóinak tartottak prevenciós előadást kedden a Fonyódi Rendőrkapitányság munkatársai. A gyerekek KRESZ-teszt kitöltésével ellenőrizhették tudásukat, majd ügyességi pályán vehettek részt, melynek végén ajándékokban részesültek. A szakemberek felhívták a kicsik és a nagyobbak figyelmét, hogy mire kell ügyelniük a közlekedésben annak érdekében, hogy a nyári szünet biztonságban teljen.

A Fonyódi Rendőrkapitányság munkatársai az alábbi hasznos baleset-megelőzési tanácsokat ajánlja a témával kapcsolatban:

 • Ellenőrizzék gyermekeik, illetve saját kerékpárjukat, annak világító berendezéseit és fékeit!
 • A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és viseljenek láthatóságot segítő eszközöket.

 • Testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot, és térdvédőt, valamint ügyeljenek a megfelelő öltözékre!
 • Kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek!
 • Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt szálljanak le kerékpárjaikról, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában