nem kellett robbantani

2018.07.17. 10:41

Gyakorló volt csak a gránát, amit Fenyvesen találtak

Nem kellett robbantani, gyakorlógránát volt csupán a Balatonfenyvest Imremajorral összekötő út mellett talált tárgy.

Turbéki Bernadett

Fotós: illusztráció!

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap tizenegy órától délután fél ötig, a tűzszerészek kiérkezéséig a helyi polgárőrség és a fonyódi rendőrök biztosították az egyébként forgalmas környéket.

Imremajor turisztikai vonzereje és a vasárnapi kézműves piaca miatt közkedvelt célpontja a Balatonon nyaralóknak. Vasárnap is két-háromszáz turista látogatta meg a Hunyadi Udvart.

Az egyik látogató szeme akadt meg az aszfaltos út egyik bekötőjénél fekvő gránáton. A robbanószer, ha éles lett volna, 100 méteres körben tehetett volna kárt. A tűzszerészek a helyszínen szétszedték a gránátot, amelyben nem volt robbanótöltet, azonban mindenben ugyanúgy nézett ki, mint az igazi, ezért nem lehetett megkülönböztetni.

– Nagyon komolyan kell venni minden hasonló esetet, mert ez sajnos nem vicc – mondta el lapunknak Stamler József, a balatonfenyvesi polgárőrök képviseletében.

A helybeliek azt feltételezik, hogy a gyakorlógránát akkor kerülhetett a földes útra, amikor az árok és csatornakotrás után a kotró a hordalékkal feltöltötte az utat. Az elmúlt időszak esőzései kapcsán mosódhatott ki a talajból.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában