agresszív fiatalok

2018.07.17. 09:30

Késsel fenyegette a gyermekfelügyelőt a nevelt fiatal

Életveszélyesen, késsel megfenyegettek egy nevelőt egy somogyi gyermekotthonban.

K.G.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat három intézeti nevelt fiatalkorú vádlottal szemben, akik a gondozási helyükön több bűncselekményt is elkövettek. Az első eset 2017 szeptemberében történt, amikor két fiú éppen kimenőre készült, de észrevették az egyik velük haragos viszonyban lévő társukat. Ezért egy lécdarabbal hátba ütötték. A sértett menekülni kezdett előlük, mire kövekkel dobálták, ettől elesett. A vádlottak ezután a földre kerülő fiatal fiút testszerte ütni-rúgni kezdték, és két nevelőre volt szükség, hogy meg tudják fékezni őket.

A két vádlott ezután azt sérelmezte, hogy a nevelőjük nem engedte ki őket focizni, ezért a bejárati ajtóban olyan kárt okoztak, hogy ki kellett cserélni. Ezt követően a két vádlott egy harmadik társukkal a gyermekotthonnak a növendékek elől elzárt részébe mentek, ahol a dolgozók értékei közül kisebb összegű készpénzt, élelmiszert, elektronikai alkatrészeket és tanszereket loptak.

A fiatalkorú vádlottak bűnlajstromából a legsúlyosabb bűncselekményt az első rendű vádlott követte el 2017 decemberében, amikor nekitámadt az egyik gyermekfelügyelőnek, aki a rossz magaviselete miatt kiküldte az étkezőből. Emiatt a fiú dühében az egyik széket a nevelő irányába rúgta, aki éppen csak el tudott ugrani, így nem sérült meg. Később a fiú ismét nekitámadt az egyik gyermekvédelmi szakembernek, akire kést fogott és megfenyegette, hogy elvágja a torkát, azonban a pedagógus határozottan rászólt, így a vádlott a kést végül letette.

A fiút az utolsó eset után egy másik gyermekotthonban helyezték el. Az ügyészség ellene javítóintézeti nevelésre, vádlott társai ellen szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában