visszaeső

2018.08.08. 12:06

A Balatonra járt lopni a frissen szabadult férfi

A nyáron rendszeresen a Balaton-parton fosztogatott egy budapesti tolvaj, de a napokban elfogták a rendőrök.

K.G.

Zamárdi, 2011. augusztus 3. Pihenő emberek a Balaton déli partján, Zamárdiban.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: H. Szabó Sándor

A többszörösen büntetett előéletű, 42 éves férfi a legutóbbi fegyházbüntetéséből csupán néhány hónapja szabadult. Ezután utazott a Balatonra. Július végén betért az egyik siófoki áruházba, ahol először egy 28 ezer forint értékű mobiltelefont akart ellopni, azonban a készülék dobozát nem tudta felfeszíteni. Ezután 12 ezer forint értékben ruhaneműket és egy sporttáskát vett magához. A zsákmányával fizetés nélkül akart távozni, de az áruház biztonsági szolgálata ezt megakadályozta.

A férfi azonban nem tanult az esetből, és 2018. augusztus első napján visszatért a Balatonra. Ekkor egy Zamárdiban lévő ruhaüzletbe ment be, ahonnan 35 ezer forint értékben lopott el ruházati termékeket és strandon használatos árucikkeket. Közben megfigyelte azt is, hogy nagyobb értékű készpénzt tartanak a bolt hátsó helyiségében. Ezért rövid idő elteltével visszatért a boltba, majd a hátsó helyiségbe észrevétlenül besurranva 713 ezer forint készpénzt lopott el. A rendőrök azonban résen voltak, és még Zamárdiban őrizetbe vették a tolvajt, és visszaszerezték a boltból ellopott készpénzt. A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás és más bűncselekmény miatt három napon belül, gyorsított eljárásban emelt vádat a férfi ellen. A Siófoki Járásbíróság 2 év 6 hónap fegyházbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki a többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottra. A bíróság az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában