bűnmegelőzési centrum

2018.08.01. 15:31

Diákok segítik a rendőrök munkáját a Balaton-parton

A balatonföldvári bűnmegelőzési centrum diákjai strandokon és parkolókban intik óvatosságra a nyaralókat.

Sonline

– A bűnmegelőzési centrumok többévnyi múltra tekintenek vissza – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. – Az idén augusztus 21-ig öt turnusban vesznek részt a táborban középiskolások, akik strandokon és parkolókban végeznek prevenciós tevékenységet. Visszatérőn ellenőrzik a parton őrizetlenül hagyott táskákat, felhívják a strandolók figyelmét az értékmegőrzők használatára.

– A másik fő feladatuk a parkoló autók ellenőrzése, lehetőség szerint a lehúzott ablakkal hagyott autók tulajdonosainak felkutatása – közölte az SMRFK. – Az elmúlt időszakban összesen hét gépkocsi tulajdonosát kellett felkutatni és értesíteni. Az autók utasteréből nem tulajdonítottak el semmit. Előfordult, hogy bankkártyát és lakáskulcsot hagytak a lehúzott ablakú járműben. Természetesen ilyenkor a tanulók a tulajdonos megérkezéséig őrzik az autót, valamint amennyiben jogszabálysértésről érkezik hozzájuk jelzés, azonnal értesítik a centrumvezető bűnmegelőzési szakembert.

Jó tanácsok a rendőrségtől

  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon!
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, de még a csomagtartóban sem!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait távozáskor mindig zárja be, használja a rendelkezésre álló riasztót is!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában