gyorsított eljárás

2018.08.02. 09:49

Mobiltolvajt üldöztek a turisták a siófoki strandon

Egy német nyaralóvendég mobiltelefonját lopta el a siófoki strandon egy 27 éves heliy férfi, de még a helyszínen elfogták.

K.G.

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás miatt a bűncselekmény elkövetésétől számított három napon belül gyorsított eljárásban emelt vádat a tolvaj ellen. A korábbi börtönbüntetéséből alig két héttel a bűncselekmény elkövetése előtt szabadult, többszörösen büntetett előéletű férfi a strandon pihent. Kifigyelte, hogy a sértett őrizetlenül hagyta az értékeit és bement a Balatonba fürdeni.

A törölközővel letakart táska közelében leült, majd abban értékeket keresve kutatott. Egy 125 ezer forint értékű mobiltelefont és egy ötezer forint értékű külső akkumulátort lopott el. Ezt azonban észrevette a sértett édesapja, akinek a vádlott ugyan visszaadta az akkumulátort, de a telefonnal futásnak eredt. Az apa üldözni kezdte a vádlottat, illetve németül megállásra szólította fel, de lemaradt mögötte.

A kiáltásokra felfigyelt egy szintén a strandon tartózkodó osztrák nyaraló, aki a vádlott után futott, elfogta és a siófoki rendőrök kiérkezésig visszatartotta. A rendőrök az elkövetőt őrizetbe vették, a lopott telefont visszaadták a tulajdonosának.

A Siófoki Járásbíróság osztva az ügyészség álláspontját a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére a büntetés súlyosítása miatt jelentett be fellebbezést, valamint indítványt tett a férfi letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában