fotók

2018.08.05. 09:00

Vandálok rongáltak Balatonmáriafürdőn

Hullámtelepen vandálok verték szét a Balatonba hosszan benyúló mólót, amely a fürdőzők bejárója a vízbe.

Turbéki Bernadett

– Valószínűleg a partvédelemhez tartozó kövekkel verték szét a fa szerkezetet, mert ezt puszta kézzel lehetetlen széttörni – mondta Galácz György, a település polgármestere. – Ötszázezer forintnyi kárunk keletkezett csupán egy éjszaka alatt, ám délelőtt már használhatóvá tettük a bejárót, amelynek nagy felületét tönkre tették – tette hozzá. Az esetet egy helybeli horgász jelentette be.

– Már eddig is sokat költöttünk a bejáróinkra. Hét szabadstrandunkon valamennyit felújítottuk az elmúlt időszakban. Szerencsére volt tartalék alapanyag, és a darabokat is fel tudtuk használni, hogy balesetmentessé tegyük a bejárót-mondta a polgármester, aki a szükséges óvintézkedéseket a rendőrség felé megtette, és reméli, a település köztéri kameráinak segítségével hamarosan megtalálják az elkövetőket, akik feltételezhetően nem helybeliek, csak alkalmi nyaralók.

– Tény, hogy a településünk biztonságos, eddig nem is történt semmi kirívó eset az idei szezonban – mondta Galácz György.

Balatonfenyves környékét sem kímélték az unatkozók. Az alsóbélatelepi, nemrégiben felújított állomásépületen már falfirkák éktelenkednek. A fémkeretes utcanévtáblákat pedig hosszasan cipelték magukkal a „humoros” elkövetők, akik miután ráuntak a teherre, eredeti helyétől messzebb tették le azokat, amelyeket a helyi nyaralótulajdonosok szállítottak vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában