jogsi nélkül

2018.10.24. 09:39

Ellopta rokona autóját a fiú, és azzal indult bulizni

Elítélte a bíróság azt a fiatal fiút, aki elkötötte rokona autóját a településen.

K.G.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban állította bíróság elé jármű önkényes elvétele miatt, mert ismerőse kocsijával engedély nélkül közlekedett. A 18 éves fiú október elején a késő esti órákban felfigyelt arra, hogy nagynénje élettársának autója az udvarukon áll. Tudta, hogy az indítókulcsot rendszeresen a kocsiban hagyják, ezért elhatározta, hogy az autót elviszi egy körre. Mivel nem látott senkit a közelben, a kocsit kitolta az udvarból, majd az utcán beindította és azzal a szomszédos falu felé hajtott, és útközben felvette egyik ismerősét is.

A két fiatal ezután bulizni indult, azonban útjuk nem tartott sokáig, mert a kaposvári rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés alá vonták a kocsit. Kiderült, hogy a vezetőnek nincs jogosítványa és a kocsit engedély nélkül, jogtalanul használja. Az ügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság a vádlottat egy évre próbára bocsátotta. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában