lőtt sebek

2018.10.17. 13:37

Három kutyát lőttek agyon a sántosi erdőben

Három kutyatetemet talált két fiatal a sántosi erdőben, valószínűleg lelőtték az ebeket.

Góz Lilla

Fotó: Kutyatár

Három kutyatetemet találtak a sántosi szőlőhegyen. Túrázás közben akadt rá két fiatal fiú a sántosi szőlőhegyen – mondta Boncz Edit. A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke szerint a túrázók először azt hitték elvágták a kutyák torkát, majd kiderült az állatokon lőtt seb volt.

– Amikor megtalálták a tetemeket, akkor még mindig ugyanúgy feküdtek a földön, ahogy futottak a szántóföldtől az erdő felé – tette hozzá Boncz Edit. – Sajnos egyik kutyában sem volt chip, így nem derült fény arra, kié lehettek az ebek.

A Kutyatár a közösségi oldalon arra hívta fel az állattartók figyelmét, hogy jobban vigyázzanak kedvenceikre, hiszen akkor elkerülhetőek lennének az ilyen tragédiák. Az állatvédők végül elvitték a helyszínről a kivégzett kutyák tetemeit.

– Kutyák szabadon falkában rohangálnak, beleeshetnek csapdába, autó elé rohanhatnak, jobban kellene vigyázni állatainkra – hangsúlyozta Bonc Edit. – Az emberi felelőtlenségből fakad minden ilyen probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában