kamatteher

2018.10.10. 11:03

Kitiltották a faluból az uzsorást

A Kaposvári Járásbíróság 5 évi és 6 hónapi börtönbüntetésre ítélt egy 36 éves büntetett előéletű férfit, aki üzletszerűen foglalkozott uzsorakölcsönök nyújtásával. A korábban külföldön dolgozó vádlott 2015. novemberétől 2017. áprilisáig lakóhelyén, Kőkúton az általa jól ismert falubeliek rászorult helyzetét kihasználva 14 sértettnek rendszeresen adott kölcsönt kamatos kamatra.

K.G.

A károsultak havi jövedelme jelentősen elmaradt a létminimumtól, hónapról-hónapra éltek. A férfi mégis aránytalan ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodásokat kötött velük, melyekkel estenként ötezer forinttól 170 ezer forintig terjedő összegekhez jutott. A megállapodások teljesítése a sértetteket nélkülözésnek tette ki.

Voltak olyan fizetni nem tudó sértettek, akiket a vádlott azzal fenyegetett, ha nem kapja meg a pénzét, felgyújtja a házukat, bántalmazza, megöli őket. A járásbíróság a szabadságvesztés mellett a lakóhelyéül szolgáló község területéről kitiltásra, valamint öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség tudomásul vette. A döntés nem jogerős, mivel a az ügyészségi indítvány szerint letartóztatásban maradó vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában