bűneset

2018.10.29. 09:02

Utcán alvó fiút fosztottak ki Kaposváron

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás miatt állított bíróság elé egy bűnügyi őrizetben lévő 25 éves férfit, aki egy utcán alvó kamasz mellől elvitte egy övtáskát.

K.G.

A hajléktalan vádlott október végén egy délelőtt Kaposvár belvárosában sétált. Észrevette az utcai padoknál alvó 17 éves fiút és mellette az övtáskát. A férfi odalépett, de a sértett nem ébredt fel, ezért elvette mellőle az övtáskát.

A vádlott tettét egy környéken lakó látta, rákiabált a férfira, aki ezután elfutott a zsákmányával. Később a tettes az övtáskát átkutatta, 24 ezer forint készpénzt eltett, a táskát pedig a benne lévő tárgyakkal és a sértett irataival eldobta az utcán.

A büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottra az ügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság 1 évi és 4 hónapi börtönbüntetést szabott ki, valamint eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása miatt, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában