vészfékezés

2018.11.14. 10:02

Főúton haladó autóra döntötte a fát

Vádat emelt egy favágóval szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség, aki a fakitermelésen a főútra döntött egy fát.

K.G.

Forrás: Illusztráció!

Fotó: illusztráció!

Egy erdészeti vállalkozás tavaly novemberben a 67-es főút melletti sávban végzet fakitermelést. A megfelelő szakképzettséggel rendelkező vádlott itt dolgozott favágóként. Ám a szakmai szabályokat megsértve egy olyan fát vágott ki, amely nem volt megfelelő távolságra a főúttól. A kivágott fa a szakszerűtlen döntés miatt rádőlt egy másik fára, melynek felső része letörött, és a főúton szabályosan haladó sértett gépkocsijának szélvédőjére esett.

A gépkocsi szélvédője kitörött, de a sofőr vészfékezéssel meg tudta állítani a járművet. A sofőr nem sérült meg a szerencsés kimenetelű balesetben. A 46 éves favágót foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják. Az ügyészség próbára bocsátásra tett indítványt, mivel a büntetlen előéletű vádlott kedvező személyi körülményei és beismerő vallomása miatt tárgyalás tartását nem látta szükségesnek.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában