Siófok

2018.11.26. 09:02

Gyorsított eljárás – három ítélet három nap alatt

A Siófoki Járási Ügyészség rövid időn belül több vagyon elleni bűncselekmény elkövetőjét is gyorsított eljárásban állította a Siófoki Járásbíróság elé.

Sonline

Az egyik ügyben a korábban rablás miatt elítélt férfi 2018 júliusában történt szabadulása után rövid időn belül három lopást is elkövetett. A vádlott először egy hátizsákot, majd később két kerékpárt lopott el Siófokon, azonban a rendőrök még azelőtt elfogták, hogy a bicikliket értékesítette volna. A Siófoki Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyetértve – a letartóztatásban lévő vádlottal szemben 1 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki.

Egy másik ügyben a vádlott ellen azért emelt vádat az ügyészség, mert egy családi ház udvaráról ellopott egy értékes dísznövényt. A sértett azonban meglátta, ahogy a férfi az utcán cipeli a méretes pálmáját, így értesítette rendőrséget. A vádlottal szemben a bíróság jogerősen 160 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

A harmadik ügyben a büntetett előéletű vádlott 2018 októberében összesen 76 ezer forint értékben lopott el márkás parfümöket egy siófoki drogériából, amiket később értékesített. A bíróság a vádlottal szemben 60 nap elzárást szabott ki, és kötelezte a sértett kárának megtérítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában